Nieuws

Alle wol evenementen 2022

Het is alweer 2023! -> Alle wol evenementen 2023

Breibeurzen en wolmarkten, wat hebben we er weer zin in!

Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Dus pak de agenda er maar bij…

marktkraam

Veel data voor wolmarkten en breibeurzen worden nu bekend gemaakt. Tijd om de agenda bij te werken dus. En misschien wil jij ook alvast meeschrijven!

Helaas vallen er soms evenementen samen… maar laten we het positief benaderen, we hebben iets te kiezen!

Ik kan zelf niet ook op alle events aanwezig zijn, met of zonder stand. De evenementen waar ik wel, met stand aanwezig ben komen, na bevestiging van de organisatie, in de evenementenkalender te staan.

Pen in de aanslag? Daar gaan we….

Zaterdag 21 Mei Joure Onder de wol

Joure onder de wol

Blij dat we er bij mogen zijn!

Joure onder de wol is het wolfeest waar je bij wilt zijn.

De schapen van de schaapskudde van St. Landschapsbeheer Terra worden geschoren. Ook de lammetjes komen mee en laten zien dat het echt lente is.

Verder kunt u de geschoren vachten kopen om er zelf mee aan de slag te gaan. Naast een vacht vilten, kunt u de wol ook gebruiken om er een draad mee te spinnen en dan verder te verwerken in weef- brei- of haakwerk. De diverse standhouders hebben al hun moois op dit gebied al voor u klaar gemaakt of u kunt bij hun zien wat u allemaal met wol kunt doen.

Materialen om zelf wol mee te verven, geverfde lonten of handgeverfde strengen wol laten de passie zien van de standhouders. Batik stoffen of gerecyclede stof verwerken tot nieuwe gebruiksitems.

Naast het schapenscheren zijn er alpaca’s en kunt u zien hoe vlas gesponnen wordt en hoe een peg loom gebruikt wordt. De standhouders vinden het ontzettend leuk om met u in gesprek te gaan over toepassingen en techniek. Dus houdt u van creatief zijn kom zeker naar Joure onder de wol.

10:00 – 17:00 uur, Midstraat, Joure, ter hoogte van de Rooms-katholieke kerk

Zaterdag 21 Mei Woolstock Bodegraven

https://www.homemade4u.nl/events
Een heus Handwerkfestifal, in jaren 70 sfeer.

Karin Bloemen geeft op deze dag een masterclass ‘Granny Square Haken’!
Meet & Greet en Live ‘chatten’ met Den Dennis & Mr. Knitbear
Bregje van Studio Spintol komt een demo geven en je kan zelf even proberen om te spinnen met een spintol! En er is nog veel meer. Er is een jaren 60/70 band zorgt voor de muziek.

Kaarten bestellen via https://www.homemade4u.nl/woolstock

Locatie

FORT WIERICKERSCHANS
 Zuidzijde 132
2411 RX Bodegraven

5 en 6 juni Opentuin- expositie in Susteren

In het eerste weekend van juni vindt er een open tuin en kunstexpositie plaats.

De brede kunstexpositie bevat onder meer keramiek, schilderijen, denim dolls en plantaardig geverfde handgesponnen wol, vilt en viltvachten.

De toegang is gratis, de tuin is te bezoeken op 5 en 6 juni van 11.00 tot 17.00 uur.


Oude Rijksweg zuid 9, Susteren. Limburg

Zaterdag 11 juni Dag van het Schaap

Dag van het Schaap Ermelo

De Dag van het Schaap is het evenement waar álles op het gebied van schapen te zien is.
Primeur: het eerste NK schapen tellen.
tientallen bijzondere schapenrassen, Nederlands kampioenschap schapen scheren, immens wolplein, lamsvlees, uitverkiezing ‘Mooiste Schaap van Nederland’, keuringen van schapenrassen, schapenijs, schapenkaaskeuringen, kunst, kinderactiviteiten, ambachtelijk wolknippen, workshops met werkhonden voor schapen, lezingen, innovaties, standhouders, enzovoorts. Deze dag vindt een keer per twee jaar plaats.

9.00-16.30 uur Nationaal Hippisch Centrum, De Beek 125, 3852 PL Ermelo

Zaterdag 11 juni Wollig Landleven Fair Ruinen

Wollig Landleven fair Ruinen

Op het evenemententerrein, landelijk gelegen aan de rand van het prachtige dorp Ruinen. Ik ben er bij!

11 juni 11:00 – 16:30 uur, Neuzendijk 1, 7963 SE Ruinen, Drenthe

Zaterdag 18 juni Schaapscheerdersfeest Elspeet

Wollig Landleven Schaapscheerdersfeest Elspeet

Dit jaar gaat het jaarlijkse schaapscheerdersfeest in Elspeet voor het eerst door Wollig Landleven georganiseerd worden. Wat Wollie is er bij!

Schaapskooi Elspeet bij Wollig Landleven Schaapscheerdersfeest 2022

Stakenbergweg 6, 8075 RA Elspeet

Vrijdag, zaterdag en zondag. 24, 25 en 26 juni Farm & Country Fair Aalten

Farm & Country Fair in 2022

Feestelijke 25ste editie van de Farm & Country Fair in 2022.

Aalten

Ik sta hier samen met Kaarderij Wollust. Ik ben hier nog niet eerder geweest maar het zier er echt fantastisch uit! Neem even een kijkje op https://www.countryfair.nl/informatie/sfeerimpressie

Het terrein is opgedeeld in meerdere themadorpen. Zo is er een Wolplein. Enorme tent vol schapen, geiten, wol, handwerken. Je vindt hier tientallen kramen vol kleurige breigarens, lontwol om mee te vilten of te spinnen, prachtige handgemaakte kleding, decoraties van wol, maar ook vele soorten vachten. 

Het terrein is maar liefst 20 voetbalvelden groot. Zo’n 400 stands bieden een breed scala aan mooie kleding, decoratieve accessoires en handige gebruiksartikelen. Er zijn verrassende kunstenaars, die vaak demonstreren in hun stand. Het culinaire plein meteen aan het begin van het terrein staat propvol heerlijkheden. Meer dan 2000 erfdieren, kleindieren en boerderijdieren zijn te bewonderen. Er is doorlopend een verrassend showprogramma in meerdere showringen en echte akoestische muziek van zeer hoge kwaliteit. Ook kinderen genieten van de Fair, ze leren spelenderwijs heel veel op het terrein, dat bol staat van spannende kinderavonturen. Ze voelen zich een dag lang een echte boer!

Route

Farm & Country Fair, Dinxperlosestraatweg, 7122 JS, Aalten, Gelderland

Het evenementen terrein ligt in het buitengebeid dus kijk even op: https://www.countryfair.nl/informatie/route

Accommodaties rond de Fair

Veel mensen komen een weekend naar de Achterhoek om optimaal te genieten van de Farm & Country Fair. Kijk voor logies op de site www.logie.nl. Je bent in de Achterhoek nooit verder dan een half uurtje van de Farm & Country Fair verwijderd en je zult er niet snel in de file staan!

Overige informatie is te vinden op www.countryfair.nl

Vrijdag en zaterdag, 1 en2 juli, Wollig Landleven Zomerfair Heerde

Wollig Landleven fair kasteel Vosbergen Heerde 2022

Wat was het leuk in 2021! Bloed mooi weer en een prachtige locatie in de tuin van kasteel Vosbergen in Heerde. Dit jaar zijn er 2 dagen Zomerfair.

1 en 2 juli 11:00 – 17:30 Kasteel Vosbergen, Vosbergerweg 38, Heerde, Gelderland

Zaterdag en zondag 9 en 10 juli Herders Fair Balloo

Gedurende deze 2 dagen worden de kudde Drentse Heideschapen geschoren bij de schaapskooi van Balloo. Er is een sfeervolle markt en is natuurlijk ook de wolwinkel van de Herders van Balloo zelf open. Daarnaast zijn diverse workshops te volgen zoals bijvoorbeeld vachtvilten! Ook is een rondje wandelen over het Balloërveld of Kampsheide zeker de moeite waard.

Bij mij om de hoek en ik mag er weer bij zijn!

https://wolfeest.com/

https://www.herdersvanballoo.nl/

9 en 10 juli, Crabbeweg 2, 9458 TE, Balloo, Drenthe

Woensdag 20 juli Weversmarkt Hoorn

Met een beetje geluk sta ik ook op de Weversmarkt! De Weversmarkt gaat over textiel, in de zin van weven, breien, haken, quilten, spinnen, vilten etc. Alle verschillende textiele werkvormen. Met meer dan 180 kramen de grootste markt in Nederland in het hartje van Hoorn voor iedereen die van draadjes houdt.

Weversmarkt

Noorderveemarkt 49, 1622 AA Hoorn

7 augustus Wollig Landleven Fair Zorgvlied
en van 3 t/m 10 augustus het European Wool Camp!

Van 3 tot en met 10 augustus vindt het European Wool Camp plaats in Elsloo, vlak naast Zorgvlied.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'European Woolcamp in the Netherlands Elsloo (Fr.) from 03/08 to 10/08/22 Spinning Felting Crocheting Knitting Dyeing Sharing about wool with: Thérèse AKKERMANS (Sifonofoor- NL) Géraldine BABELOT (L'atelier des laines-'

Het Wool Camp is een ontmoeting / samenzijn voor iedereen met een passie voor wol. Er worden elke ochtend workshops gegeven, de middagen zijn vrij te besteden. Je reserveert zelf een plekje op de camping of een B&B in de buurt en, je bepaald zelf of je 1 dag of 7 dagen meedoet. Op zondag zijn er geen workshops in verband met de Wollig Landleven fair in Zorgvlied.

Wel even opgeven!

Voor meer informatie zie: https://kaarderijwollust.nl/?page_id=2442

Opgeven kan via http://kaarderijwollust.nl/wp-content/uploads/2022/03/Nederlands-2022-3.pdf

Op zondag is er weer een Wollig Landleven Fair in het pittoreske Zorgvlied. Voor meer informatie zie: Wollig Landleven fair Zorgvlied 2022

7 augustus 11:00 – 16:30  Dorpsstraat 38, Zorgvlied, Drenthe

8 en 9 augustus Knit & Knot Summer Edition in Tilburg

https://knitenknot.nl/

SummerSpecial’ van KNIT&KNOT de beurs! Haak, brei, weef, vilt, spin, borduur (en meer) mee tijdens KNIT&KNOT SummerEdition op ma 8 & di 9 augustus 2022 tussen 10.00 en 17.00 uur in de Koepelhal in Tilburg.

Wat kun je verwachten? Workshops, make-and-takes, vloggers en bloggers, meet-the-makers, nieuwe trends en inspiratie en natuurlijk heel veel shoppen!!! Kortom een super dagje uit! Tickets zijn te koop en voor de eerste 750 bestellers ligt er een goed gevulde goodiebag klaar!

4 September Wollig Landleven Fair Diever

Wollig Landleven fair Diever 2022

Prachtige locatie bij de molen. Ook wij zijn er weer bij!

4 september 11:00 – 16:30, Oldendiever 35, 7981 LT Diever, Drenthe

(15) 16 – 18 September Nordby Wooldays, Fanø Strikkefestival, Denemarken

Dit is geen breibeurs dit is een breifestival!

Er is een enorme markt, er zijn workshops, shows en muziek en er is bier!

Een uitzondering in deze lijst. Dit evenement vindt niet plaats in Nederland maar op het Deense Waddeneiland Fanø. En Fanø wordt gedurende een week overspoeld met intens gelukkige, breiende mensen.

We waren een bang dat de het festival in 2021 onze eerste en laatste beurs op Fanø zou zijn… maar gelukkig gaat het festival door én wij zijn er weer bij!

https://strikkefestival.dk/

2 Oktober Wollig Landleven Herfstfair in Havelte

Wollig Landleven Havelte herfstfair 2022

Ook weer zo’n prachtige lokatie! Toegangspoort Holtingerveld. Informatiecentrum, Brasserie Oer,  kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde!

2 oktober 11:00 – 16:30
Van Helomaweg 18, 7971 PX Havelte, Drenthe

8 Oktober Dag van de Wol in Boxtel

http://dagvandewol.nl/

 Op 8 oktober a.s. wordt de 14e Dag van de Wol gehouden in Boxtel. Van de website:

 Er is heel veel ruimte zowel binnen als buiten, waardoor we veel stands kunnen herbergen.

De ruimte biedt ook de mogelijkheid om vernieuwend te zijn. Want we hebben heel veel ideeën. Zo willen we meer informatie geven over andere verwerkingen van wol. Want er zijn ook steeds meer plaatsen in Nederland waar wol verwerkt kan worden.

Er is heel veel gaande op wolgebied, niet alleen spinnen, vilten, breien etc, maar er zijn veel innovatieve ideeën op allerlei gebied. Zo wordt er o.a. nagedacht over de toepassing van wol in de bouw.

Natuurlijk ontbreken de producenten van de wol ook niet: we proberen verschillende rassen met hun verschillende wol te laten zien. 

Het adres: Molenwijkseweg 5, 5282 KA Boxtel. het ligt 1,5 km van het station.

14 en 15 oktober Nederlandse Breidagen Zwolle

Brei- en Haakdagen in de ijsselhallen in Zwolle

Wat is dan leuker om twee dagen lang inspiratie op te doen met gelijkgestemden? Op het marktgedeelte staat kwaliteit voorop! Het neusje van de zalm van de internationale brei- en haakwinkels is hier te vinden.

De 2022 editie van de Brei- en Haakdagen is op 14 & 15 oktober 2022 in Zwolle.

Meld je aan voor een van de inspirerende masterclasses, waar je verrassende ideeën kunt opdoen en nieuwe technieken leert. Op https://breidag.nl/home/ onder het kopje programma vind je alle praktische informatie over de breidagen.

Er is meer dan voldoende ruimte om samen te breien en te haken, van elkaar te zien wat je ‘work in progress’ is en elkaars aankopen te bekijken. De kans is groot dat je nog een bekende blogger, vlogger of ontwerpster tegen het lijf loopt! Bij de meer dan 50 standhouders kun je terecht voor een heleboel wol, patronen, naalden, vachten, vilt, brei- en haakboeken, textielverf en nog veel meer.

In de gezellige horecagelegenheden kun je genieten van een kopje koffie met wat lekkers en neem vooral ook je brei- en haakwerk mee!

Adres:
IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AA Zwolle (OV)

Data:
vrijdag 14 oktober 2022 – 10.00-17.00 uur
zaterdag 15 oktober 2022 – 10.00-17.00 uur

Dit is een voorlopige lijst, zodra ik meer weet is vul ik het natuurlijk aan.

Heb ik iets gemist? Laat het hieronder even weten!