Nieuws

De Wat Wollie Wol Evenementen Kalender 2024!

De Wat Wollie “wol markten en evenementen kalender” is er weer!

De data voor 2024 worden zo langzamerhand weer bekend gemaakt.

Wat wordt het een goed handwerk jaar zeg… er staan heel veel evenementen op stapel. Het overzicht is nog niet compleet, maar wat ik weet heb ik alvast aangegeven. Dus pak ook je agenda er maar bij….

marktkraam

Disclamer

Deze pagina blijft “under construction”, dus mis je iets? Bij jou in de buurt misschien? Organiseer jij iets leuks op gebied van wol of handwerken? Laat het dan even weten via het contact formulier.

Alle data zijn onder voorbehoud. Sommige evenementen zijn nog ver weg, er kan nog van alles gebeuren in tussen tijd. Controleer altijd de datum en het tijdstip op de website van de organisator voor je op de fiets, in de auto of het openbaar vervoer stapt

Maart

31 maart Wollig Landleven Lente Fair, Oldeberkoop (Wat Wollie weet het nog niet)

Standaard is Wollig Landleven Fair Oldeberkoop op 1ste Paasdag. Dit jaar valt hij vroeg op 31 maart. De Wollig Landleven Fair Oldeberkoop is inmiddels bekend bij het publiek en wordt goed bezocht. De fair is op een mooie ruime locatie tegenover Hotel Lunia op de Doevekamp. 

Doevekaampe
Molenhoek
8421PG Oldeberkoop

Meer informatie https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-lentefair-oldeberkoop-2024/

April 2024

Zondag 7 April, Wol Event Noorden, Turfcentrale Veendam (Wat Wollie is er hopelijk ook bij!)

AANRADER!

Het wol event is een markt met “slechts” 20 kramen maar… al deze kramen verkopen wol!.

Niet te massaal, wel compleet en gezellig!

Wol Event Turfcentrale wordt georganiseerd door Saskia van Bresnis wol. De editie in september 2023 was erg geslaagd, vandaar dat wij hier ook weer graag aan deelnemen.

voor meer info https://www.bresniswool.nl/

Turfcentrale
Molenstreek 314
9641 KX Veendam

11 t/m 13 April, Knit & Knot Beurs, Tilburg (Wat Wollie weet het nog niet)

knitknot

De voorjaarseditie van de KNIT&KNOT beurs gaat nu plaatsvinden op 11, 12 en 13 april. Dit was voorheen de datum van de locatie in Apeldoorn. De editie in Apeldoorn zal worden verzet naar het najaar 2024.

Locatie Koepelhal Tilburg. .

meer informatie: https://knitenknot.nl/

Zondag 21 April, Wollig Landleven, Bant, Flevoland (Wat Wollie weet het nog niet)

Natuurgebied Schoterveld bij Bant. Een prachtige locatie die nog in ontwikkeling is. Gelegen aan een meertje en met een natuurlijke uitstraling. Dit jaar gaan we samenwerken met de Bollenroute die dan in het weekend zijn opening heeft. Er is een samenwerking met Staatsbosbeheer die alle voorzieningen rondom het parkeren gaat regelen.

De entree is gratis. 

Natuurgebied Schoterveld Bant Schoterpad 1, Bant, Flevoland, Nederland

Meer informatie: https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-fair-natuurgebied-schoterveld-bant-2024/

Mei 2024

Woensdag 1 mei, Wolmarkt Natuurmonumenten Ruinen (Wat Wollie weet het nog niet)

Natuurmonumenten organiseert op het terrein van Bezoekerscentrum Dwingelderveld een Wolmarkt op woensdag 1 mei 2024 tussen 11.00 en 16.00 uur.

Het streven is het begrip Wol in al haar verschijningsvormen te tonen, dus vanaf het schaap naar de wol en alles wat van en met die wol gemaakt kan worden. Dit sluit mooi aan op de expositie WIE-WAT-WOL over het Drents Heideschaap die in het bezoekerscentrum te zien is. Ook zal aan de kinderen worden gedacht. Voor hen hopen we enkele workshops te organiseren. Het bezoekerscentrum zelf en de omliggende tuin en speelnatuur vormen samen een passende en inspirerende omgeving.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Benderse 22
7963 RA Ruinen

Zaterdag 18 mei, Joure onder de wol (Wat Wollie is er bij!)

Joure onder de wol is het wolfeest waar je bij wilt zijn.

De schapen van de schaapskudde van St. Landschapsbeheer Terra worden geschoren. Ook de lammetjes komen mee en laten zien dat het echt lente is. Verder kunt u de geschoren vachten kopen om er zelf mee aan de slag te gaan. Naast een vacht vilten, kunt u de wol ook gebruiken om er een draad mee te spinnen en dan verder te verwerken in weef- brei- of haakwerk.

De diverse standhouders hebben al hun moois op dit gebied al voor u klaar gemaakt of u kunt bij hun zien wat u allemaal met wol kunt doen. Materialen om zelf wol mee te verven, geverfde lonten of handgeverfde strengen wol laten de passie zien van de standhouders.

zaterdag – 18 mei 2024
10.00 – 17.00 uur Joure

Voor meer informatie: https://joureonderdewol.wordpress.com/

Juni 2024

Zaterdag 1 Juni, Schaapscheerdersfeest, Ermelo (Wat Wollie weet he nog niet)

Schaapskooi met bezoekerscentrum aan de rand van de Ermelosche Heide

Eens per jaar organiseren zij een Schaapscheerdersfeest, een groots evenement waar ruim 2000 bezoekers uit de wijde omgeving naar toe komen. Op deze dag wordt een deel van de kudde Veluws Heideschapen geschoren, voornamelijk op ambachtelijke wijze met de schaar.  In 2024 zal het schaapscheerdersfeest op zaterdag 1 juni plaatsvinden.

Naast het scheren zijn er allerlei ambachtelijk gemaakte producten te koop en zijn er ambachtslieden aan het werk, zoals bijvoorbeeld mandenvlechters, een touwslager, een glasblazer en een palingroker. De vrijwilligers van het Wolproject zullen demonstraties wolbewerken geven.  

Verder is er een gezellige markt waar allerlei producten te koop zijn. De focus ligt hierbij uiteraard op wol en wolproducten, maar er zijn ook etens- en drinkwaren te koop. 

voor meer informatie https://schapedrift.nl/

Postweg 50, 3852 PK Ermelo

Zondag 8 juni, Dag van het Schaap, Ermelo (Wat Wollie is er niet)

twee jaarlijks evenement hou de website goed in de gaten, officieel nog geen datum! https://www.dagvanhetschaap.nl/

Nationaal Hippisch Centrum Ermelo 
De Beek 125 
3852 PL Ermelo 
Nederland 

Zondag 9 juni, Wollig Landleven, Vedder (Wat Wollie weet het nog niet)

Lesturgeonplein Lestugeonplein, Vledder, Drenthe, Nederland

meer informatie: https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-fair-vledder-2024/

Zondag 24 juni, Textiel markt, Essen BELGIE

Het gaat hier over een leveranciersmarkt van bijzondere materialen voor textiele vormgeving..

Naar aanleiding van het afstuderen van een aantal groepen aan onze Viltacademie, organiseren wij weer een groot textielevenement met oa. de afstudeertentoonstelling en een textielmarkt.

meer informatie : www.vrouwwolle.be

22, 23 en 24 juni Farm & Country fair, Aalten (Wat Wollie is er waarschijnlijk ook)

Ga op 21, 22 of 23 juni een dag naar buiten, van het mooie platteland genieten. De Farm & Country Fair is een echt belevenisfestival voor elke leeftijd. Puur, authentiek en veelzijdig, vergelijkbaar met de grote Britse plattelandsshows.

Geniet van veel gezelligheid, lekker eten, honderden stands met verrassend mooie producten, bijzondere verhalen, speciale dierendorpen met dieren en hun verzorgingsproducten, oldtimers, shows en muziek, een bos vol gekkigheden, enorme verzamelingen uit oma’s huis. En natuurlijk knetter veel kinderactiviteiten. Trek een hele dag uit om alle moois te kunnen zien. Lees meer over het schapendorp, met bijzondere schapenrassen, een wol markt en het NK spinnen https://www.countryfair.nl/themas/dierendorpen/schapendorp

Aan de weg tussen Aalten en Dinxperlo in de mooie Achterhoek

Farm & Country Fair 2024:
Vrijdag 21 juni 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag 22 juni 10.00 – 21.00 uur
Zondag 23 juni 10.00 – 18.00 uur

Juli 2024

Zondag 7 juli Wolfestifal Orvelte (Wat Wollie is er niet bij)

Schaapskudde Orvelte Wolfestival op de Brink in Orvelte.
Orvelte is één van de mooiste dorpen van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen). Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer.
Het Wolfestival is een 1-daags gratis festival waar ambachten in de vorm van demonstraties en mini-workshops, verkoop van wolproducten en muziek & theater centraal staan. De voorbereidingen zijn weer opgestart!

Wolmarkt

De wolprijzen van heideschapen zijn de laatste jaren negatief. Particuliere afzet van wol in met name de creatieve sector is van groot belang en kan een belangrijke bron van inkomsten vormen. Een 30 tot 40 standhouders laten een breed scala aan wolproducten zien.

Adres:
Brink, Orvelte, Drenthe
11:00 – 17:00 uur

Wil u meer informatie over de schaapskudde in het dorp Orvelte kijk dan op: www.schaapskuddeorvelte.nl

Zaterdag 6 en zondag 7 juli Wolfeest en Herdersfair, Balloo (Wat Wollie is erbij!)

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest, bij de schaapskooi aan de rand van het uitgestrekte Balloërveld (bij Rolde/Assen).

Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te doen en te zien bij de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een grote fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Maar ook volop kunstzinnige, creatieve, leuke en lekkere producten.

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen bij de schaapskooi en op de schapenweide, kijken naar het schapen scheren, inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, genieten op een terrasje, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een antieke sokkenbreimachine in werking zien. Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops, zoals het smeden van een spijker bij een heuse smid, pottenbakken op een draaischijf, een zeepje vilten, een stok versieren of zich laten schminken.

Wolfeest & HerdersFair

zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024
10.30 – 17.00 uur

Entree: € 5,- | t/m 12 jaar gratis
– vrij parkeren –

Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo,Drenthe
Voor meer informatie https://wolfeest.com/

Woensdag 24 juli 2024, Weversmarkt, Hoorn (Wat Wollie is er bij!)

weversmarkt

De kleurrijke Weversmarkt is een lust voor het oog en bijzonder in trek bij
iedereen die “iets met draadjes doet”

Deze pracht van een markt staat, 200 kramen sterk, opgesteld op Kleine Noord, Grote Noord en een deel van het Breed.
Maar er is meer! De Gedempte Turfhaven, Gouw en Nieuwstraat zijn ingeruimd voor kooplieden met allerhande handel. Curiosa, vintage, woon- en tuindecoratie, bijzondere kledingstukken. Je kunt het zo gek niet bedenken! Maar liefst 300 kramen staan opgesteld in de binnenstad.

Grote Noord, Hoorn, Noord Holland

www.weversmarkt.nl

Zondag 28 Juli, Wollig Landleven, Hoogeveen (Wat Wollie weet het nog niet)

Nijstad Koedijk 8,, Hoogeveen, Drenthe, Nederland

Meer informatie: https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-zomerfair-nijstad-hoogeveen-2024/

Augustus 2024

Zondag 4 augustus, Wollig Landleven Zorgvlied (Wat Wollie is er ook bij!)

Altijd een bijzonder gezellige, sfeervolle fair op deze locatie in Zorgvlied. Een klein pittoresk dorpje die dan volledig in het teken staat van Wollig Landleven. Te midden van ruim 60.000 recreatieplaatsen, campings, hotels etc. altijd een druk bezochte fair

meer informatie https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-fair-zorgvlied-2024/

Zaterdag 17 augustus, Verweven Zierikzee (Wat Wollie is er niet)

Wolatelier The Dutch Cottage

Zaterdag 17 augustus 2024 van 10.00 – 17.00 uur wordt Verweven voor de 9e keer georganiseerd in het eeuwenoude centrum van de historische stad Zierikzee op het Havenplein

Havenplein 1, 4301 JD Zierikzee

meer informatie: https://www.thedutchcottage.nl/verweven/

Zondag 25 augustus, Wollig Landleven Epe (Wat Wollie weet het nog niet)

meer informatie https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-fair-epe-centrum-2024/

Woensdag 28 augustus, Wollig Landleven Steenwijk (Wat Wollie weet het nog niet)

meer informatie https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-vestingfair-steenwijk-2024/

September 2024

Zondag 1 September Wollig Landleven Diever (Wat Wollie weet het nog niet)

Meer informatie https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-fair-diever-2024/

Zaterdag 7 September, Tegendraads, Wormerveer (Wat Wollie weet eht nog niet)

Locatie zaanbocht Wormerveer

Meer informatie https://tegendraads.dezaanbocht.nl/

Zondag 22 september, Wol Event Noorden, Turfcentrale Veendam(Wat Wollie is er hopelijk ook bij!)

Wol Event Turfcentrale wordt georganiseerd door Saskia van Bresnis wol.

De editie in september 2023 was erg geslaagd! Houd de social media van Saskia in de gaten!

voor meer info https://www.bresniswool.nl/

Turfcentrale
Molenstreek 314
9641 KX Veendam

27 en 28 September, Haak- en Breidagen, Nijkerk (Wat Wollie is er hopelijk ook bij!)

Wat is dan leuker om twee dagen lang inspiratie op te doen samen met gelijkgestemden. Op het marktgedeelte staat kwaliteit voorop! Het neusje van de zalm van de internationale brei- en haakwinkels is hier te vinden.

Meld je aan voor een van de inspirerende masterclasses, waar je verrassende ideeën kunt opdoen en nieuwe technieken leert. Er is meer dan voldoende ruimte om samen te breien en te haken, van elkaar te zien wat je ‘work in progress’ is en elkaars aankopen te bekijken. De kans is groot dat je nog een bekende blogger, vlogger of ontwerpster tegen het lijf loopt!

Meer informatie https://breidag.nl/home/

Zondag 29 September Wollig Landleven Havelte (Wat Wollie is er niet)

Meer informatie https://wolliglandleven.nl/evenement/wollig-landleven-herfstfair-havelte-2024/

Oktober 2024

3 t/m 5 oktober Knit & Knot Beurs, Tilburg (Wat Wollie weet het nog niet)

knitknot

Locatie Koepelhal Tilburg. .

meer informatie: https://knitenknot.nl/

Zaterdag 5 oktober, Dag van de Wol, Boxtel ( Wat Wollie is er ook bij)

Na het succes van verleden jaar kan de herhaling van de Dag van de Wol niet uitblijven. : 5 oktober 2024 ook weer in de Manege de Langspier in Boxtel.

.

Meer informatie http://www.dagvandewol.nl/index.html

November 2024

14 t/m 16, Handwerkbeurs, Groningen (Wat Wollie is er hopelijk ook bij!)

NIEUW!

HANDWERKBEURS GRONINGEN 2024

De allernieuwste editie van de Handwerkbeurs zal plaatsvinden in Martini Plaza te Groningen, van 14 t/m 16 november 2024.

De grootste beurs op het gebied van textiele hobby’s komt naar Groningen! Naast de voorjaarsbeurs in Houten, zal er een najaarseditie plaatsvinden in Groningen.

De kracht van de Handwerkbeurs is dat er uitsluitend textiele hobby’s te vinden zijn. Borduren, breien, haken, quilten, vilt, zelf-maak-mode, alles wat met textiel te maken heeft is hier te vinden.

voor meer informatie: https://handwerkbeurs.nl/groningen/

MARTINIPLAZA
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

Najaar 2024, Knit & Knot Beurs, Apeldoorn (Wat Wollie weet het nog niet)

knitknot

De editie in Apeldoorn zal worden verzet naar het najaar 2024. Datum is nog niet bekend

Locatie: Omnisport, Apledoorn

meer informatie: https://knitenknot.nl/

December 2024

Januari 2025

Donderdag 9 t/m zondag 12 januari, Handwerkbeurs, Houten (Wat Wollie is er bij!)

voor meer informatie: www.handwerkbeurs.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *