Over

Welkom bij Wat Wollie

Mijn naam is Petra Ruiter en in 2020 ben ik begonnen met de verkoop van hand geverfde wol.

Hoe komt dit zo?

Ik ben process engineer en mijn collega en ik hebben een aantal jaar geleden een eigen bedrijf opgestart waarvan uit wij projecten doen. Echter, door de corona-pandemie kwam ik plotseling zonder opdrachten te zitten.  En met veel tijd omhanden…

Genoeg tijd om al mijn hobby’s uit te oefenen dus.

Ik brei nu aantal jaar en haak nu al meer dan 20 jaar. Je kunt me HIER  op ravelry vinden. Ik verf graag wol voor mijn eigen breiprojecten. Hoewel het verven van het garen voor een trui best enige tijd kost is dit nog altijd sneller dan het breien van een trui. Daarom heb ik (na aandringen van mijn man) besloten dat het leuk zou zijn om mijn hobby omzetten in een klein bedrijf. Er is mij verteld dat er weldegelijk zoiets is als teveel stash. Wie had dat gedacht?

Aangezien ik zelf veel hand geverfde wol gebruikt voor mijn projecten, weet ik wat ik leuk vind. En wat ik niet leuk vind. Mocht er nu iets zijn dat jij graag zou willen zien, maar niet kunt vinden in onze winkel, neem dan contact met mij op. Dit kan door te mailen naar info@watwollie.nl wellicht kunnen we helpen.

Vraag naar kleinere strengen als je bijvoorbeeld voor een fair isle project meerdere kleuren nodig bent. Ik kan sterngen herverdelen in kleinere strengen zodat je de kosten in de hand kunt houden. Neem gerust contact op

Ik verf over het algemeen in batches van 8. En als je 2 of meer strengen bestelt, zorg ik ervoor dat ze uit dezelfde batch komen. Als je 4 of meer strengen in een kleur bestelt, kan ik deze speciaal voor jou verven.

Bij het verven zal ik alles doen om pooling te voorkomen. Ik vind het verschrikkelijk. Ik kan er ‘s nachts van wakker schrikken als ik ’s avonds aan het breien ben…. en dat is altijd zo.
Het kan echter nog steeds voorkomen. Wissel stengen af om de paar toeren, als je denkt dat dit nodig is.  Als ik wel zelf strepende of “micro streep” wol maak zal ik dit altijd duidelijk aangeven!

Werk je, voor een groter project, met meerdere strengen van de zelfde kleur? Ga er dan altijd van uit dat er kleurverschil tussen de strengen zit. Mix de strengen door ze om en om te breien, gebruik bijvorbeeld een helical techniek. Of ga voor een fading techniek om van de ene op de andere streng over te gaan.

Ik hoop dat je net zo veel plezier aan het werken met hand geverfde wol beleefd als ik!